Så väljer du rätt tapet när du ska tapetsera om

tips för dig som ska välja ny tapeter

När du ska tapetsera om i ditt tex vardagsrum så är det oftast vanligt att man inte vill kunna se skarvarna mellan tapeterna. Det kan vara väldigt svårt att få tapeten att inte synas på detta sättet och det kommer att kräva en hel del jobb. Det kan också vara så att du får skära bort en hel del tapet från rullen för att få det att passa. Det är nästan omöjligt att undgå att det kommer bli skarvar. Även om du väljer att tapetsera rummet själv eller om du anlitat en professionell tapetserare i Visby så kommer du ändå troligen att kunna se skarvarna. Så är det bara.

Tips för att välja tapeter

Välj en tapet som du tycker mycket om och passar din stil. Du ska kunna känna att du enkelt kan inreda rummet och få en mysig och bra känsla. Att välja en blommig tapet kan försvåra dina möjligheter att inreda rummet på ett bra sätt. Det finns säkert ett bra sätt att inreda det på, men du kommer att bli väldigt begränsad i dina val.

Välj en tapet som är tidlös och som är ganska neutral men som ger en fin känsla. Det kommer att bli enklare att inreda efter tapeten och det kommer att ge dig många möjligheter till att förändra inredningen med tiden. En blommig tapet kan lätt bli omodern, så tänk därför på valet av tapet mycket noga.

En tjockare tapet är oftast enklare att sätta upp än en tunn. En tjockare tapet kommer att kräva mer lim och sådant men i det långa loppet så är det du som står som vinnare, med en tapet som är slitstark och som kommer att hålla länge.